keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Ovi 3. - Skorpionien valtakunta

"Parisuhde Skorpionin kanssa ei ole heikkohermoisten puuhaa, sillä vain itsetietoinen ja henkisesti kypsä tyyppi pystyy vastaamaan Skorpionin haasteeseen. Syksyn edetessä illat käyvät pimeämmiksi ja ihminen alkaa miettimään elämänsä tarkoitusta. Mikään ei ole enää itsestään selvää. Pitkien öiden aikana asiat tuntuvat muuttuvan arvaamattomalla tavalla. 
Ollaan tultu Skorpionien aikaan."

Marraskuun alku. Kuukausi ja yksi viikko - tämän ajan olemme tunteneet toisemme. Skorpionikuningattaren pihdit ovat esillä ja hännän päässä oleva piikki valmiustilassa. Hänen olonsa on ahdistettu. Hän varoittaa ympärillä olijoita nostamallaan pihdit esiin ja suojautuu koloonsa. 
Kahden vuoden sisällä olen tehnyt jo toisen erittäin radikaalin elämänmuutoksen. Molemmilla kerroilla osa ystäviä ja perhettä jäi edelliselle paikkakunnalle. Ne olivat osa minua ja tunsin itseni ehjäksi, tarpeelliseksi ja rakastetuksi.
Olin yksin. 
Vaikka ympärilläni oli rakkautta ja välittämistä, olin valtavan yksin. 
En tuntenut oikeasti ketään. Perhe ja ystävät olivat satojen kilometrien päässä.
Olin aloittamassa remonttia tulevaan makuuhuoneeseemme. Rintaa puristi ja sydän löi liian usein tyhjää.
Itkin.
Yksin oven takana.Laitoin musiikin isommalle. En halunnut kuulla oven takana olevia iloisia ääniä. En halunnut hetkellisesti tuntea heitä.
Tämä on yksi selvitytmiskeinoistani. Pakenen hetkeksi omaan maailmaani. Teen asioita, jotka tuottavat hyvää oloa, kokeilen uusia asiota, uskallan aloittaa ja uskallan myös olla väliin ylpeä itsestäni.
Mitä pidemmälle huoneemme tapetointi etenee, sitä nopeammin ahdistava olo kaikkoaa ja tuntuu kuin elämä muutamien tuntien päästä taas hymyilee minulle.

Minulla ei ollut oikeastaan mitään mietittyä suunnitelmaa huonettamme varten. Alakerran vesivahinkopuolelta jäi ylimääräisiä tapetteja, ajattelin niitä yhdistellä.
Kuten jo monta kertaa olen todennut, huoneet kaikessa kaaoksessa olivat minulle joka kerta pieni järkytys ja hetken jouduin aina strattaamaan itseäni käyntiin.
Mutta tankkauksen jälkeen ei tosiaan se kone sammu vasta kun projekti on valmis.


Jälleen kerran lastulevyjen yltäkylläisyydessä tasoitetapetti oli pelastukseni. Tästäkään huoneesta en lähtenyt ottamaan hirsi- ja lautaseinää esille, sillä huone on ulkonurkkauksessa oleva tila ja kylmää seinäpintaa on kahdella puolella huonetta. Näillä kylmillä pakkasilla huoneessamme on väliin ollut kylmimmillään +12 astetta lämmintä. On kuulemma epäreilua työntää jäitä toisen lämpimien jalkojen väliin, tuumaa miekkoseni kun yöllä tungen varvaspuikkoni hänen epäreilusti lämpimälle iholle :D


Halusin makuuhuoneestamme tumman, silloin on suositeltavaa tapettien alta saumakohdat maalata lähelle tapetin sävyä.
Lähetin Luolikselleni kuvan töihin "Tänä päivänä pystyraidat ovat kuuminta huutoa, eikö olekin aikasta kivat?" :D 


Lattiamaalaus on kivaa! Jos maalaat vanhan maalin päälle, ei välttämättä edellistä maalia tarvitse kokonaan hioa pois. Itse pesin lattian vahvalla maalarinpesuaineella muutamaan kertaan. Suositus olisi kevyt pintahionta myös.
Tuon siniharmaan sävyn sai peittoon kolmella maalauskerralla.


Pelkän tapetoinnin, lattiamaalauksen ja sisustamisen jälkeen huone on taas aivan kuin eri huone. Yöpöydät ovat vielä hankkimatta ja haluan verhoa laittaa runsaammin, muuten huone on valmis.
Huomatkaa, miten kauniisti tulevat kouluaikaiset komeron ovet esille. Minusta pelkästään ovet ovat huoneen yksi sisustuselementti. Ovien takana on runsaasti säilytystilaa - keskimmäisen oven taakse en ole vielä päässyt katsomaan, oven avain löytymättä.


Skorpparien valtakunta on valmis. Seinän takana on olohuone. Luolaperhe jatkaa tutustumistaan remontin merkeissä. Mitä pidemmälle etenemme, sitä suuremmiksi remontit kasvavat.
"Miten sinä jaksat tehdä noin paljon töitä?" - kysyy tyttö minulta eräänä iltana.
"Pyydän iskää tekemään anomuksen, et sinun pitää olla yhden viikonlopun tekemättä mitään." :)
Se viikonloppu tulikin, tästä päivästä seitsemän viikon kuluttua.
Seuraavassa projektissa otetaankin jo paljon enemmän alkuperäistä pintaa esille.