maanantai 18. tammikuuta 2016

Ovi 2. - pelottavan punainen wc.

"Kun menet tuosta ovesta tuonne kylmälle puolelle, siellä on meidän toinen vessamme" - opasti Luolamieheni minua yön pimeydessä, talossa, jossa minua väliin oikeasti pelotti liikkua.
"En minä uskalla yksin mennä, tuut kyllä mukaani" - kiskoin unisen miehen sängystä ylös ja pakotin hänet lähtemään mörön syötiksi.
Avaan oven, jossa tuoksui se kylmä ja ummehtunut. Huoneet ovat pelottavan yksinäisiä ja hiljaisia. Tunnen samaan aikaa kihelmöivää jännitystä ja käsinkosketeltavaa pelkoa. 

Skorpioni on horoskooppimerkkini. Kuka nyt horoskooppeihin uskoo? No minä. En mihinkään päivittäisiin "tänään sinulta katoaa kaikki rahat, jos pelaat korttisi väärin" - höpötyksiin, vaan luonnehoroskooppeihin. Voisin alleviivata kaiken, mitä skorppareista sanotaan. Kierounut mieli, joka näkee kauneutta kaikessa rumassa ja hyljätyssä.
Olen miettinyt, että miksi pelkään pimeää? Pelkään kellarikerroksen pannuhuoneita ja niiden epämääräisiä ääniä. Pelkään pimeää metsää enemmän kuin mitään.
Samaan aikaa rakastan kaikkea yhtä pelottavaa ja pelottavampaakin. 
Haluan vielä päästä käymään Auschwitzissa - koskettaa niitä seiniä, joihin liian monen kuolevan kynnen jäljet ovat piirtyneet. Haluan päästä Tshernobyliin - nähdä omin silmin se täysin koskemattomaksi jäänyt huvipuisto. Haluan matkustaa Venäjän halki Trans-Siperia -junalla - nähdä köyhyyden ja rikkauden välisen huiman eron.
Mitä tapahtuu avaruudessa? Entä syvien merien merenpohjissa? Haluaisin nukkua talossa, jossa väitetään perheen äidin sielun jääneen pitämään kodista kiinni kuolleenakin.

Silti pelkäsin tätä yläkerran vessaa, joka kaikessa rumuudessaan tuoksui pahalta, wc-istuin liikahteli ikävästi ja hanasta tippui vesipisaroita altaaseen, jota ei olisi puhdistanut tehokkainkaan pesuaine.
Joka kerta kun istuin kylmälle pytylle, mietin, et miten saan tästä tehtyä helposti oikean wc:n? Seinissä oleva 60-vuotta vanha lasikuitulevy on liimattu kiinni niin, et se lähtee irti kynnen kokoisina palasina. Levyttäminen on aivan liian työläs vaihtoehto, sillä pintaputkia menee seinissä kuin pienessä kylässä.
Maalaamista mietin monta kertaa, mutta en jostain syystä osannut kuvitella lopputulosta. Miten saan maalattua siististi kaikkien näiden vesiputkien alta?


Päädyin lopulta maalamiseen. Ensin hyvä maalarinpesuaineella pesu kauttaaltaan. Sen jälkeen tartuntapohjamaali. Päätin lopulta yli maalata myös putket.


Valitsin pintamaalisävyksi hiekan harmaan sävyn - pehmeän, mutta ei tunkkaisen. Valkoiset kalusteet ja valkoiseksi maalattu ovi ja lattia toivat sopivaa raikkautta pieneen tilaan.
Uudet kalusteet ovat hankittu Ikeasta, itseasiassa nekin ovat hankittu lahjakortilla. 
Koska kodissamme on neljä vessaa, joista kaksi on otettu väliaikaisesti pois käytöstä, löytyi karsean sinisen wc-istuimen tilalle valkoinen täysin käyttökelpoinen wc-istuin.
Yhdessä päivässä sain wc:n maalattua. Ja yhtenä iltana sitten asensimme Luolamieheni kanssa kokoamani kalusteet paikoilleen.
Viemäriputkien liittämiseen menikin sitten tovi aika, uuden ja vanhan yhdistäminen putkilla ei ole yhtä helppoa kuin sisustamisessa. Mutta onneksi minulla on taitava ja osaava apulainen <3

Lopputulos yllätti minut todella positiivisesti. Alla oleva lasikuitulevyn pinta tulee kivasti esille ja tuo sopivasti persoonallisen ilmeen samalla säilyttäen wc:n alkuperäistä ilmettä. Näin sitä todistetusti voi pienellä muutoksilla saada jotain paljon suurempaa ja kauniimpaa. Ja kyllähän jokaisella työmaalla tarvitaan laadunvalvoja. Emmin mielestä matto oli super hyvä valinta! Kovilla pakkasilla se toimii lämmittimenä sekä siihen voi huomaamatta lirauttaa pienet pisutkin, jos ei ulos tarkene ;)


Nyt meidän kodissamme on yksi normaalin näköinen wc. Ei enää pelota edes yöllä. 
Seinän takana kylläkin on yhtä pelottava wc sinisessä versioissa :D Tässä vessassa ei edes lamppu pala ja seiniltä löytyy kouluaikaiset hampaanpesuohjeet sekä haalistunut pituusmitta.
Tästä tulen tekemään myöhemmin tytölle oman wc:n.

Seuraavassa tarinassa on pintäkäsittelyssä Luolapariskunnan oma lemmenpesä. Pysythän mukana.